EmediateAd
Sund for Sjov

Eftermiddagsguf med rabarberkompot

lille sund dessertSom nævnt er det blevet sæson for rabarber og har du allerede kastet dig ud i projektet med hjemmelavet rabarberkompot til den skønne rabarberroulade – så har du sikkert opdaget, at der bliver rabarberkompot tilovers.

Det skal selvfølgelig ikke gå til spilde og derfor får du i dag en ide til, hvad du kan bruge resterne til.

Den klassiske version (i hvert fald i min familie) ville være at servere kompotten til ost, men du kunne også vælge at gå en helt anden vej og bruge det til en lækker lille eftermiddagsdessert.

  • 100 g. skyr eller hytteost
  • 3-4 spsk. rabarberkompot
  • 10 g mørk chokolade minimum 70 %

Skulle du have overset opskriften på rabarberkompotten, så får du den lige en gang til.

Ingredienser til rabarberkompot:

  • 500 g skyllede og rensere rabarber
  • 150 g udstenede dadler
  • 1 liter vand 100 g
  • Sukrin gold

Sådan:

Rens rabarberne, skær dem i små bider og kom dem op i en gryde sammen med vand og dadler. Lad det hele simre en god halv time (gerne mere) – vandet skal være kogt helt ind, så der kun er grød og dadler tilbage. Husk at holde øje, så det ikke brænder på. Når vandet er fordampet, lader du kompotten køle af og blender det hele med en stavblender, så dadler og rabarber blendes sammen til en fin kompot. Sæt kompotten på køl, så den er klar og afkølet til du skal bruge den. For en sødere version kan du tilsætte ren vanilje til kompotten.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *