EmediateAd
Sund for Sjov

Skønne banan-is med et twist af lakrids

14 oktober , 2014 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , ,

Det er ferietid og har du det lige som jeg, så forbinder du helt sikkert ferie med hygge og afslapning. Især her i den mørke tid, hvor bladene er begyndt at falde af træerne og vi, helt i overensstemmelse med årets cyklus, har det med at blive mere indadvendte og dybfølende. Der er intet som en dejlig gåtur i naturen i disse dage. Hjemme hos os har vi (selvom det er ferie) stået tidligt op for at komme ud i den friske luft og mærke dagen vågne. Det er så fantastisk. Energien ryger lige et hak op, når vi starten dagen på denne måde. Humøret bliver bedre, der bliver færre skænderier og huden får bare den her helt fantastisk glatte overflade, som selv den skønneste ansigtscreme har svært ved at overgå. WP_20141012_07_23_12_Pro Og når alt det skønne her er sagt, så skal der også bare være plads til lidt “ægte dansk hygge” (læs: mad).

I dette tilfælde har vi indgået et lille kompromis, hvor vi har lavet banan-is,som ikke er helt så helse-agtige. Krymlen er nemlig ikke kun naturlig. Ganske kunstig krymmel er der også blevet plads til fyldt med sukker, men pyt, for til gengæld er alle glade, og det er bare blevet en rigtig dejlig klassikker, som vi helt sikker kommer til at gentage. Du skal bruge:

  • Bananer
  • Træpinde
  • Mørk chokolade (gerne 70 %)
  • Krymmel af alle slags – lakrids, kakao, trutti-frutti osv.
  • Eller den sunde variant: frysetørret hindbær eller jordbær

Banan isSådan: Smelt den mørke chokolade over et vandbad. Der er ikke den store Mette Blomsterberg over mig, så temperatur går jeg ikke så meget op i (det kan være, det kommer en dag og skulle du få lyst til at dele et godt tip ift. så er du mere end velkommen). Skær bananerne i halve, sæt dem på pinde og smør den smeltede chokolade på bananerne med en pensel. Drys dernæst med krymmel og læg bananerne på et stykke papir. Sæt dem i fryseren og efter et par timer er de klar til – ren nydelse.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *