EmediateAd
Sund for Sjov

Grøn gulerodsroulade – genialt!

Det grønne er godt, det ved vi efterhånden alle, men alligevel sker det jo, at vi kører fast og ender i de samme retter – også når det kommer til det grønne enten som ret eller tilbehør.

Grøn roulade3Grøn gulerodsroulade er bestemt en ny variant for mit vedkommende, og jeg skal love for, at den er kommet for at blive. Jeg tror godt, jeg kan love, at den kommer i andre variationer. Super lækkert både til frokost og middag. Hvad siger du, er det noget for dig?

  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • Stødt spidskommen, stødt koriander og havsalt eller urtesalt
  • Lidt smør til stegning af det grønne samt til olivenolie til bagningen
  • 5 æg str. m/l
  • 2 x Philadelphia smøreost med krydderurter/purløg
  • 1 bakke frisk rucula salat

Sådan:  

Gulerødderne skrælles og rives groft. Løget hakkes fint og svitses i lidt smør i 5-10 min. Smag til med havsalt og krydderier og lad det afkøle. Knæk æggene og del dem op i hvider og blommer. Bland herefter æggeblommerne sammen med gulerodsmassen i en større skål.

Pisk æggehviderne stive og vend de piskede æggehvider i gulerodsmassen, som herefter hældes ud på et stykke bagepapir – gerne penslet med lidt olivenolie først. Bag rouladebunden 10-15 min. ved 200 grader eller til den er let gylden. Vend den bagte bund ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle. Herefter smøres bunden først med flødeost (med eller uden krydderurter) og der kommes finthakket ruculasalat på. Rul dejen sammen og lad rouladen afkøle et par timer i køleskab før servering. Det giver en bedre smag.

Grøn roulade1Grøn roulade2

Tilbage

8 kommentarer


  1. jan 24, 2015
    3:28 pm

    Bente Bay Schmith

    Mums – den skal prøves


    • jan 24, 2015
      5:21 pm

      sundforsjov

      Det lyder skønt Bente – god fornøjelse 😉


  2. jan 25, 2015
    8:25 pm

    Gurli

    Kære Charlotte
    Tusind tak, endnu en gang for en inspirerende ret. Den skal prøves!
    Derud over vil jeg sige, at dit indlæg om alt eller intet- tankegangen, har i den grad hjulpet mig siden nytår. Det at kunne holde fast i, at nu har jeg været på en lidt for “god” weekend, men det er ok og ikke ens betydende med, at jeg nu bare opgiver det hele. Nej, jeg stopper nu og hopper tilbage på den gode, energigivende og dejlige ” vej” , hvor min krop fortæller mig, at den bare har det rigtig godt! TAK.


    • jan 26, 2015
      9:06 am

      sundforsjov

      Kære Gurli
      Velbekomme – og god bagelyst 🙂
      Hvor er det dejligt at høre, at du har læst indlægget om alt-eller-intet-tankegangen og det har hjulpet dig. Det glæder mig virkelig.
      Kærlig hilsen Charlotte


  3. mar 26, 2016
    10:00 am

    Dorthe

    Uhmmm har lavet denne, og tilføjede et tyndt lag røget laks, sammen med 🙂
    Dette gav en nem lille forret 🙂


    • mar 27, 2016
      10:29 am

      sundforsjov

      Kære Dorthe
      Det var da en super ide! Fedt, du lige gider dele den.
      Tusind tak 😉
      Kærlig hilsen Charlotte


  4. aug 24, 2016
    9:40 pm

    annette

    Hej. Ser mega lækkert ud, men bruger du den som tilbehør eller enkeltstående ret? I så fald, hvor meget/lidt skal man så spise?


    • aug 25, 2016
      6:12 am

      sundforsjov

      Kære Annette
      Personligt syntes jeg, at den smager bedst til en lækker salat og måske et lille stykke stegt kylling til. I så fald er det en skive, som jeg spiser. Undlader jeg kyllingen eller anden protein, så spiser jeg to stykker af gulerodsrouladen.
      Du kan også spise en skive som mellemmåltid.
      Prøv dig frem og lyt til kroppen 🙂 Hvad får du den mest behagelige og længste mæthedsfornemmelse af.
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *