Fløde dela råk – gør det sjovere at spise grønt
Det der med at spise 300 g grønt til hvert måltid, fordi jeg skal, det er for længst et overstået kapitel i mit liv. Jeg har tvunget mig selv til at spise grønt så mange gange, at jeg til sidst fik kvalme af det. Jeg var bogstavlig talt ved at kaste op, når jeg fik kogt blomkål eller broccoli ind i munden.
No wonder jeg stoppede med at spise grønt, når jeg havde tabt mig og var færdig med at være på slankekur. Det var ren tvang at spise grøntsager og noget der bare skulle overstås. Altså indtil den dag gik op for mig, at jeg kunne spise ”almindeligt” og tabe mig, hvis bare jeg spiste grønt til. Fra da af tog jeg en altafgørende beslutning. En beslutning som var helt inde og vende i hjertet. Hvis det var det, der skulle til, så ville jeg gøre alt for at blive venner med ”det grønne”. Hvis det gjorde mig så godt, så ville jeg se muligheder og prøve at få det bedste ud af det.
I dag elsker jeg det grønne og ville slet ikke være foruden, og jeg forsøger stadig at gøre det sjovt og spændende. Det gjorde jeg også forleden, da jeg havde en rest revet spidskål og gulerødder tilbage. Jeg skulle ikke være hjemme til aftensmaden og jeg tænkte: ”det spiser familien ikke og i morgen er det til at smide ud. Hvad kan jeg finde på”? Jeg fik øje på fløden og tænkte: ”ja hvorfor ikke?”.
Jeg piskede fløden til flødeskum og vendte den sammen råkosten og æbler i små tern. Gav det et drys kanel på toppen og wola… det smagte jo næææsten som frugtsalat. Der blev i hvert fald spist op, pigerne fik selvfølgelig lov til at finde på navnet til ”retten” og den er lavet og spist flere gange efter.
Pludselig er det blevet meget sjovere at spise grønt til morgenmaden. En klat fløde dela råk oven på en bananpandekage og jeg lover dig, at du har både smil på læben og mæthed i flere timer efter.
Har du tips, opskrifter eller forslag til at gøre det grønne sjovere, så del endelig i en kommentar nedenstående. Nyd det grønne, men spis det af lyst – det gør dig så godt.
Tilbage