EmediateAd
Sund for Sjov

Spidskålssalat med myntedressing

Spidskålssalat med myntedressingSpidskål er en af mine favoritgrøntsager. Spidskål kan forvandles til så mange skønne og forskellige retter i et køkken (i hvert fald i mit køkken og derfor bliver jeg ikke træt af at spise det). Det kan spises i så mange variationer. Dampet og serveret med smør og havsalt. Bagt eller grillet. Fintsnittet under en kødsovs. Rullet rundt om en hotdog eller fyldt med mexicansk kødsovs osv. osv. Og ja, så kan det bruges til lette salater, som eksempelvis denne her…

Til en af vores påskefrokoster (jo der var flere i år) var det min opgave at sørge for det grønne tilbehør. Og hvorfor ikke bruge spidskål i stedet for salat? Det giver både bid og mæthed. Spidskål og frisk mynte blev mit udgangspunkt for at lave en salat og det kom der denne simple og alligevel velsmagende variation ud af.

Ingredienser

  • 1 spidskålshoved
  • 6 nektariner
  • 1 lille bøtte feta
  • En god håndfuld mandler

Dressing

  • Cremefraiche 18 %
  • 1 frisk citron
  • Frisk mynte
  • Havsalt og peber

Skyl og snit spidskålen fint og læg den ud på et fad. Skyl og hak nektarinerne og drys dem ovenpå spidskålen. Dræn fetaosten og kom den på. Rist mandlerne let på en pande eller i en bradepande i ovnen og hak dem let, når de er kølet af. Drys de hakkede mandler på til slut og pynt med lidt frisk mynte

Skyl mynten og blend den med saften fra citronen. Tilsæt cremefraiche og smag til med havsalt og peber.

Kan du ikke finde nektariner eller bryder du dig bare ikke om dem, så kan du sagtens variere med eksempelvis appelsiner, blåbær eller anden frisk frugt/bær. Velbekomme!

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *