EmediateAd
Sund for Sjov

Sund for Sjov Rødbedebøffer

RødbedebøfferFor et par uger siden dumpede Mads Bo’s nyhedsbrev ind i min indbakken. Der var forslag til 5 forrygende måder hvorpå, du kan (gen)bruge pulpen (grøntsagsfibrene) fra din hjemmepressede juice. Lige siden har jeg haft voldsom lyst til rødbedebøffer. Det lyder måske lidt skævt – det ville det i hver fald have gjort i mine øre for år tilbage og min mand gloede da også helt skævt på mig, da jeg sagde det – men jeg tror på, at kroppen er i stand til at bede om det, vi har brug for, hvis vi ellers lytter til den. Jo mere grønt jeg spiser, jo mere higer min krop efter det, hvis jeg af den ene eller anden årsag skruer ned for det et par dage.

Som sædvanlig har jeg leget lidt med opskriften og det kom der denne version ud af:

  • 1 pose rødbeder (ca. 1 kilo)
  • 4 æg M/L
  • Krydderurter (friske eller tørrede):
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ tsk. oregano
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. persille
  • 1 lille løg
  • Havsalt
  • Ca. 150 g skyllet quinoa til panering
  • Smør til stegning

Forslag til tilbehør: spejlæg og dampet broccoli.

Sådan:

Skræl rødbederne og pres dem i en juicer. Det kræver selvfølgelig en juicer. Har du ikke det, kan du rive rødbederne på den fine side af et rivejern og sørge for at presse så meget af saften fra, som muligt.

Bland saften fra rødbederne med friskpresset juice og drik med velbehag. Der er saft til ca. 4 personer.

Kom pulpen (grøntsagsfibrene) fra rødbederne op i en skål og rør den sammen med æg, krydderurter og finthakkede løg. Da de tørre fibre fra rødbederne binder væske, behøver du ikke tilsætte mel eller ekstra fiber for at få dejen til at binde sammen. Det er muligt, at du skal bruge lidt ekstra bindemiddel, hvis du river rødbederne på et rivejern.

Saml dejen til små bøffer og vend dem i quinoa, som du har skyllet i kold vand forinden. Og steg dem ved middelvarme i smør til de er møre og har en sprød overflade. Drys evt. med lidt havsalt før servering.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *