EmediateAd
Sund for Sjov

Grøn æggesalat – der er da genialt!

Grøn æggesalatForleden faldt jeg over forældrehåndbogen ”mit barn skal i skole”. Jeg har gemt bogen, fordi den indeholder fine og inspirerende opskrifter til madpakken. Af og til er det bare rart med lidt nye opskrifter og inspiration. Og denne gang var det opskriften rugbrødslommer med grøn æggesalat, som fangede min opmærksomhed. Broccoli skjult i æggesalat – smart ik?

Det er det altså, hvis jeg selv skal sige det. For på den måde bliver broccolien en del af retten. Ikke noget der skal spises ved siden. Ikke noget der minder mig om alle de gange, jeg bare har kogt broccoli og spist det for at få grønt og få det overstået. Det set up forbinder jeg virkelig med ubehag. Men denne variant får mig til at smile – det er noget, jeg forstår.

Jeg har ændret en lille smule på opskriften og her får du min version:

 • 200 g broccoli
 • 5 kogte æg
 • 2 spsk. Skyr eller creme fraiche
 • 2 spsk. Ægte mayonnaise
 • 1 drys karry
 • Havsalt og peber
 • Evt. frisk purløg eller karse

Sådan:

Sæt en gryde over med vand til æggene og en gryde over med vand og små buketter af broccoli. Kog begge dele og lad det køle af. Når broccolien er afkølet blendes den med en stavblender og røres sammen med skyr og mayonnaise. Dernæst pilles de afkølede æg og deles to gange i æggedeleren. Først på den ene led og dernæst vendes ægget og så på den anden led. Æggestykkerne vendes op i den grønne masse og salaten smages til med karry, havsalt, peber og purløg eller karse.

Æggesalaten smager fantastisk i madpakken, men den går bestemt også en aften, hvor det bare skal være nem aftensmad. Lad lysten driv værket. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Mangler du yderligere inspiration til nye retter, så er der også hjælp at hente i min e-kogebog: “Sund for Sjov, sådan!”.

Grøn æggesalat1

Tilbage

4 kommentarer


 1. maj 1, 2015
  11:41 am

  Dorte Petersen

  Hej Charlotte
  Hvad er det for nogle skiver der ligger på din tallerken?
  Er det du har på tallerken passende til et frokost måltid?
  Krammer
  Dorte


  • maj 2, 2015
   8:11 am

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Det er skiver af sød kartoffel bagt i ovnen med et strejf olivenolie og krydderurter.
   Mængden på tallerknen er fin til et frokostmåltid. Vil man begrænse mængden af stivelse, skal man dog vælge noget andet grønt tilbehør, da den søde kartoffel indeholder stivelse dog med en lidt støtte mængde fibre.
   Kærligst Charlotte


 2. jun 16, 2015
  5:33 pm

  Janicke

  Så fantastisk smart! Jeg hadde avokado eggesalat på bloggen her om dagen og jeg skal teste din også! Mia elsker brokkoli og deilig med variasjon😃 klem


  • jun 16, 2015
   9:33 pm

   sundforsjov

   Det er SÅ smart Janicke – jeg må også prøve at lave en orange æggesalat 😉
   Håber Mia kan lide den grønne version.
   Klem Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *