EmediateAd
Sund for Sjov

Rabarber kom-wok

Rabarber komwokRabarber er en rigtig forårsbebuder. For to-tre uger siden begyndte de så småt at dukke op i min have og jeg tænkte (også dette år), hvad skal jeg finde på at bruge dem til. Kage og kompot er jo nærliggende, men det kunne være sjovt at finde nye vinkler – gerne med noget grønt i.

Jeg efterspurgte ideer og opskrifter på min facebookside og én af dem var så inspirerende, at den blev udgangspunktet for retten her.

Ingredienser:

 • 600 g kyllingefilet (eller hvid fisk)
 • 3 porrer
 • 200 g rabarber
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dåse kokosmælk
 • Saften fra ½ citron
 • Karry (gerne en kombi af en stærk og almindelig)
 • Herbamara urtesalt
 • Smør eller kokosolie
 • Tilbehør: bagt spidskål og friskklippet purløg eller koriander

Sådan:

Rens spidskålen, skær hovedet i fire lig store stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et par klatter smør og urtesalt på spidskålen og bag den midt i ovnen på almindelig varme ved 175 grader.

Svits hvidløg og porrer i smør eller kokosolie (har du frisk chili kan du også tilføje dette) i en wok eller på dyb pande. Kom kyllingefileterne (som er skåret i mundrette bider) ned i woken og lad det hele svitse sammen et par minutter. Tilsæt rabarber, havsalt, karry og urtesalt og svits yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken over til slut og lad det hele simre (gerne under låg) i 15-20 minutter. Smag retten til og server med bagt spidskål og friske krydderurter.

PS: Har du allerede spist dine rabarber, så fortvivl ikke. Rabarberne kommer igen til august, så her har du igen mulighed for at nyde denne skønne ret. Du kan også fryse en pose eller to ned, så du har til en omgang nem sommermad.

Tilbage

4 kommentarer


 1. maj 22, 2015
  1:32 pm

  nina højberg

  Ser lækkert ud. Men hvor meget rabarber skal man bruge? 😊


  • maj 22, 2015
   2:10 pm

   sundforsjov

   Åhh ja for pokker – godt set Nina 🙂 Du skal bruge ca. 200 g.
   KH Charlotte


 2. jun 8, 2015
  8:18 pm

  Charlotte Lindhardt

  Det ser vildt lækkert ud! Den opskrift skal helt sikkert prøves i nærmeste fremtid 🙂


  • jun 8, 2015
   10:02 pm

   sundforsjov

   Den kan virkelig anbefales Charlotte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *