EmediateAd
Sund for Sjov

oMega gode boller

Omegagode bollerHar du fulgt bloggen gennem længere tid, så er det nok gået op for dig, at jeg elsker at eksperimenter med nye opskrifter og råvarer. For et par uger siden blev jeg utrolig inspireret af Maria fra bloggen vanloseblues, som havde bagt glutenfri og veganske chiaboller. Dem måtte jeg simpelthen prøve!

Som altid kunne jeg ikke stå for fristelsen og måtte lege lidt med opskriften. Jeg havde ikke quinoamel hjemme og tænkte derfor; “hmmm, hvad med lidt fintrevet gulerod og hakkede valnødder”? Og pludselig havde jeg en fantastisk kombination, som jeg nu har bagt adskillige gange. Og den er endt med at blive min yndlingsbolle!

Ingredienser 4-6 stk.:

Sådan:

Hæld vand op i en skål og rør chiafrøene rundt heri. Chiafrø binder væske. Lad derfor frøene stå i 15-20 minutter, så de har trukket godt med vand og bliver til en tyk gele (kan også stå natten over i køleskab).

Riv gulerødderne fint. Hak valnødderne og rør begge ingredienser sammen med chiagelen. Tilsæt havsalt, hørfrø og hampeprotein og rør det hele godt sammen.

Bland boghvedemel sammen med bagepulver og fiberhusk og rør dele hele godt sammen. Den færdige dej må godt minde lidt om en god, fast frikadelledej.

Del dejen i 4 eller 6 stykker og form til små boller med en ske. Du kan også fugte dine hænder med lidt vand, så er det nemmere at forme bollerne med hænderne. Pynt bollerne med græskarkerner.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Vidste du, at dine celler har brug for fedt for at kunne fungere bedst muligt?

At dine cellemembraner er bygget op af det fedt, som er rådighed i din krop. Og at det kan gå ud over dine cellemenbranernes smidighed og gøre dem dårligere til at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer, hvis det ikke er den rigtige slags fedt? Bløde, smidige cellembraner har brug for omega 3 fedtsyrer, som blandt andet findes i chaifrø, valnødder og hørfrø og alle tre dele er der heldigvis masser af i disse boller.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tilbage

8 kommentarer


 1. aug 24, 2015
  4:07 pm

  Isabella

  Hej søde Charlotte 🙂

  Tror du ikke man Lan erstatte boghvedemel med en blanding af profiber og fedtreduceret mandelmel!?!


  • aug 24, 2015
   4:44 pm

   sundforsjov

   Kære Isabella 🙂
   Det tror jeg bestemt, du/man kan. Jeg ville først prøve en version med profiber og almindelig mandelmel for ikke at gøre bollen for tør. Men jeg ville ikke være bange for at kaste mig ud i projektet. Jeg tør ikke sige, hvilke mængder og gram, du skal bytte ud med. Det er bare at prøve 😉
   Kærlig hilsen Charlotte


   • aug 24, 2015
    8:20 pm

    isabella

    1000 tak for altid hurtig svar 🙂
    Så dejligt.
    Når du skriver alm. mandel mel, er det så fedreduceret mandelmel eller mandelmel man selv mele til mel??

    og endnu engang 1000 tak for fantastisk hjemmeside og ikke mindst din Facebook side. 🙂


    • aug 24, 2015
     10:57 pm

     sundforsjov

     Det er så lidt Isabella 🙂
     Alm. mandelmel er mandler du selv maler til mel eller køber malet. Den fedtreducerede udgave binder mere væske og er derfor anderledes at “arbejde” med 😉
     Tusind tak for din positive feedback.
     Kærlig hilsen Charlotte


     • aug 25, 2015
      10:26 am

      Isabella

      Jeg prøver mig frem, så hører du fra mig. Jeg kunne evt putte et æg i for at få lidt mere klistret udgave?!?

      Har du måske ikke planer om at holde foredrag i Aarhus?!?


     • aug 26, 2015
      8:26 am

      sundforsjov

      Kære Isabella
      Du kan sagtens komme æg i. Meeen du skal altså lige prøve at lege med chiafrøene først. Lad dem evt. stå lidt længere i vandet eller natten over, så skal du se en klistret masse – uden æg 😉
      Pt. har vi ingen planer om Aarhus, men det kan være det kommer. Lige nu går turen til Esbjerg, Skive og Ribe med foredrag. Måske du kunne være frisk på en tur til Skive 😉
      Kærlig hilsen Charlotte


 2. jun 4, 2016
  5:10 pm

  Vivian Fruish

  Hej Charlotte.
  Kan man bruge boghvedemel i stedet for hvedemel generelt?


  • jun 6, 2016
   4:42 pm

   sundforsjov

   Kære Vivian 🙂
   Det kan du desværre ikke. Boghvedemel hører til blandt de glutenfrie melsorter. Og da gluten er et protein, som gør æltet dej elastisk, vil boghvedemel opføre sig anderledes og gøre bollerne mere flade og mindre luftige. Du kan sagtens erstatte med boghvedemel, men du kan ikke forvente den samme luftige bolle, som du får ved at bruge hvedemel.
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *