oMega gode boller
Har du fulgt bloggen gennem længere tid, så er det nok gået op for dig, at jeg elsker at eksperimenter med nye opskrifter og råvarer. For et par uger siden blev jeg utrolig inspireret af Maria fra bloggen vanloseblues, som havde bagt glutenfri og veganske chiaboller. Dem måtte jeg simpelthen prøve!
Som altid kunne jeg ikke stå for fristelsen og måtte lege lidt med opskriften. Jeg havde ikke quinoamel hjemme og tænkte derfor; “hmmm, hvad med lidt fintrevet gulerod og hakkede valnødder”? Og pludselig havde jeg en fantastisk kombination, som jeg nu har bagt adskillige gange. Og den er endt med at blive min yndlingsbolle!
Ingredienser 4-6 stk.:
- 3 dl vand
- 3 spsk. chiafrø
- 2 gulerødder ca. 175-200 g
- 50 g valnødder
- 20 g økologisk hampeprotein (kan udelades – tilføj da lidt ekstra boghvedemel)
- 1 tsk. havsalt
- 20 g hørfrø
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ spsk. fiberhusk
- 75 g boghvedemel
- Græskarkerner til pynt
Sådan:
Hæld vand op i en skål og rør chiafrøene rundt heri. Chiafrø binder væske. Lad derfor frøene stå i 15-20 minutter, så de har trukket godt med vand og bliver til en tyk gele (kan også stå natten over i køleskab).
Riv gulerødderne fint. Hak valnødderne og rør begge ingredienser sammen med chiagelen. Tilsæt havsalt, hørfrø og hampeprotein og rør det hele godt sammen.
Bland boghvedemel sammen med bagepulver og fiberhusk og rør dele hele godt sammen. Den færdige dej må godt minde lidt om en god, fast frikadelledej.
Del dejen i 4 eller 6 stykker og form til små boller med en ske. Du kan også fugte dine hænder med lidt vand, så er det nemmere at forme bollerne med hænderne. Pynt bollerne med græskarkerner.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Vidste du, at dine celler har brug for fedt for at kunne fungere bedst muligt?
At dine cellemembraner er bygget op af det fedt, som er rådighed i din krop. Og at det kan gå ud over dine cellemenbranernes smidighed og gøre dem dårligere til at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer, hvis det ikke er den rigtige slags fedt? Bløde, smidige cellembraner har brug for omega 3 fedtsyrer, som blandt andet findes i chaifrø, valnødder og hørfrø og alle tre dele er der heldigvis masser af i disse boller.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Tilbage