EmediateAd
Sund for Sjov

Meget mindre madspild

Syntes du til tider, at det er dyrt at leve sundt, så kan du hente store besparelser hjem ved at sætte fokus på mindre madspild. Og så forebygger du samtidig overspisning og gør noget godt for miljøet. Total win win, hvis du spørger mig!

Ifølge websiden altomkost.dk smider den private husholdning mest mad ud – altså du og jeg – dit og mit hjem. Ca. 20 % (eller godt 1/3) af alle de varer vi køber ind havner i skraldespanden. Heraf er ca. 2/3 spiseligt og derfor er der virkelig penge at hente, hvis vi bliver bedre til at rydde op.

Personligt kan der godt gå lidt sport i at få ryddet op i køleskabet. Jeg elsker den kreativitet, der opstår, når der kun er få frugter eller grøntsager tilbage. Og tiden jeg bruger på at rydde op er givet fantastisk ud, fordi madresterne ender med at blive til små, sunde retter, som kan bruges til frokost eller aftensmad og gøre det meget nemmere at leve sundt (og undgå overspisning) i en til tider travl hverdag.

Fryseren er din ven

Brune bananer bliver aldrig smidt ud. De bliver i stedet skåret i skiver og smidt i fryseren til bananpandekager eller smoothies. Det samme gør frugt og bær. Grøntsager bliver revet og “gemt” i hjemmebagte madpakkeboller, som også bliver frosset ned og taget op efter behov osv. osv.

I går brugte jeg eksempelvis en rest spidskålssalat i bolledejen, fordi jeg ikke brød mig om smagen på en ny olie, som jeg havde brugt til dressing. I stedet for at smide salaten ud, så røg salaten på køl og næste dag kom jeg salaten i bolledejen sammen med revet gulerod og en masse korn og fiberholdig mel.

mindre madspildSenere på dagen, da vi skulle på juleudflugt i skoven med vores ældste datters klasse, kunne jeg nemt varme en rest hokkaido suppe fra fryseren, som vi tog med på tur på en termokande og spiste sammen med de friskbagte boller.

skoleudflugtOg det er netop pointen.

Det bliver meget nemmere at leve sundt og servere sund mad, når der er rester i fryseren.

En gang om ugen – ofte søndag – tager jeg oprydningsbrillerne på og tømmer ud i køleskabet. Det sker gerne samtidig med jeg bager boller til madpakken. Så føler jeg nemlig, at jeg slår to fluer med et smæk (man er vel kvinde!). De nye retter ryger som nævnt ofte i fryseren i passende portionsstørrelser og herved sparer jeg både tid og penge i hverdagen, når der rigeligt at se til.

Har du tips og/eller ideer til at undgå madspil og gøre det nemmere, at leve sundt i en travl hverdag, så vil jeg elske at høre om det i en kommentar i nedenstående felt.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *