EmediateAd
Sund for Sjov

GRØN GRØD GIR GOD ENERGI & EFFEKTIV FORBRÆNDING

groenmorgengroedSyntes du helt ærligt også, at ”spis mindre og motioner mere” er ved at være lidt forældet og føler du også, at der er andet, som spiller ind på din energi og forbrænding, så vil dette studie interessere dig.   

For et par måneder siden faldt jeg over et yderst interessant studie foretaget på to amerikanske enæggede tvillinger.

Den ene tvilling var overvægtig, den anden slank eller normalvægtig.

Forskerne antog, at overvægten hos den ene tvilling ikke kunne tilskrives gener, eftersom de tvillingers havde identiske gener. Der måtte være andet på spil.

Jagten forsatte og årsagen til overvægten skulle findes, så forskerne lavede et forsøg, hvor de overførte afføring fra den overvægtige tvilling til en række bakteriefri mus. Det samme gjorde forskerne med den slanke tvilling. Og det interessante var, at de mus, som fik bakterier fra den overvægtige tvilling, blev overvægtige, mens de mus som fik bakterier fra den slanke tvilling forblev slanke.

Se dét er interessant.

Hvorfor rette sit fokus SÅ meget fokus på kalorier, hvis forbrændingen er helt skæv på grund af en ubalance i fordøjelsen?

I et nyt dansk-internationalt studie har man ligeledes fundet ud af, at mennesker med insulinresistens eller type 2 diabetes har en stor mængde af to særlige bakterietyper Prevotella copri og Bacteroides vulgatus i tarmene. Det er bakterier, som er en naturlig del af os, men som under bestemte omstændigheder kommer ud af balance og ændrer sig.

Begge studier har fået forskernes øjne op for, at vores tarmflora hænger sammen med udviklingen af fedme.

Juuubii, siger jeg bare!

Ifølge den danske professor Oluf Borbye Pedersen er der en stærk sammenhæng mellem den mad vi spiser og måden hvorpå bakterierne i vores tarm trives.

Gode tarmbakterier ELSKER fibre og grøn kost.

Så meget, at vi kan ændre vores tarmflora på bare 48 timer.

wp_20160906_002Det har fået mig til at lege endnu mere med grøntsagerne og en grønnere morgenmad. Lad mig bare afsløre, at jeg har prøvet flere variationer af grøntsager i en morgensmoothie og at broccoli i smoothien har det med at sende mig tilbage til gamle dage, hvor grøntsager skulle spises med ét formål – at blive slank.

Derfor finder du ikke broccoli i min grønne morgengrød, men i stedet:

 • ½ banan
 • 1 kiwi
 • 1 stor håndfuld grønkål
 • Saften fra 1 citron
 • 2-3 tynde skriver frisk ingefær
 • 1 dl vand
 • 1 spsk. spirulina pulver (kan udelades)

For mæthedens skyld tilsætter jeg enten ½ avokado eller spiser en skive nøddebrød med et spejlæg til.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tilbage

2 kommentarer


 1. okt 8, 2017
  5:59 pm

  Elisabeth Paaske

  Hvorfor tilsætter du spirulina-pulver – hvad gør det godt for ?


  • okt 26, 2017
   9:19 am

   sundforsjov

   Hej Elisabeth 🙂
   Jeg tilsætter Spirulina for at få et ekstra tilskud af gode næringsstoffer. Spirulina er kendt for et høje indhold af protein, indeholder klorofyl, fedtsyren GLA, jern, betakaroten og e-vitamin.
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *