Glutenfri Appelsinmuffins ca. 14 stk
Tåler du ikke gluten eller har du fravalgt det af den ene eller anden årsag, men elsker stadig kage, så er disse muffins noget for dig.
Vi har holdt uhyggelig halloween spilleaften i weekenden. Vi spiller mest for at hygge og have det sjovt, meeen vinde vil vi altså gerne (det udløser jo ligesom håneretten og retten til at danse total overskudsagtigt hen over køkkengulvet) – og jo, det gør vi!
Lækkerier skal der til sådan en aften. Pigerne ønskede sig noget Halloween-agtigt, så det kom der disse uhyggeligt velsmagende appelsinmuffins ud af.
INGREDIENSER:
- 350 g bløde, udstenede dadler
- 125 g hasselnødder malet til mel
- 150 g grovvalsede havregryn malet til mel
- 75 g hørfrø
- 4 mellemstore gulerødder ca. 250 g
- 1 økologisk appelsin (du skal bruge saften og revet appelsinskal)
- 150 kokosolie
- 6 æg str. m/l
- 1 stang vanilje
- 25 g kokosfiber
- 1 tsk bagepulver
SÅDAN:
Blend dadler, kokosolie, appelsinsaft, appelsinskal, vaniljekorn og æg til en luftig masse. Hæld massen op i en skål. Mal hasselnødder og havregryn til mel (her bruger jeg en minihakker). Vend melet i massen og tilsæt også hørfrø. Skræl gulerødder, riv dem fint og vend dem i massen.Tilsæt bagepulver og kokosfiber og rør det hele godt sammen.
Sæt muffinsforme på en bageplade og fyld formene til de er næsten fyldte. Bage kagerne midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter og lad dem køle af.
APPELSINCREME MED HAKKET MØRK CHOKOLDE:
- 200 g flødeost naturel
- 125 g blødt smør
- 90 g sukrin melis
- Revet appelsinskal
- Orange slikfarve (kan udelades)
- 20 g mørk chokolade 70 %
Kom alle ingredienser undtagen chokoladen op i en skål og pisk ostecremen godt sammen med en elpisker. Pynt kagerne og top til slut med hakket mørk chokolade.
Selvom disse muffins er tiltænkt Halloween, så kan de sagtens nydes i julen, hvor appelsin også hører sig til. Her kan du også prøve at bytte vaniljen ud med kanel, så er der dømt ægte julestemning.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Tilbage