EmediateAd
Sund for Sjov

Livet belønner handling

Hører du ofte dig selv tale om alt det, du snart skal i gang med? Om alle de gode planer og hensigter du har for dig selv og fremtiden? Forbliver hensigter bare hensigter? Og fatter, hvorfor du ikke, hvorfor du har så svært ved at sætte handling bag ordene?  

Så læs med her!

Uanset om du vil (eller tør) indrømme det, så har du en indbygget tilbøjelighed til at komme med undskyldninger, når du sniger dig udenom noget, der er knap så behageligt. Det har jeg også. Senest kom det til udtryk, da vi skulle tage mavebøjninger med strakte ben til Jumping Fitness og jeg var pisse dårligt. ”Det er også fordi, min læn er så svag”, hørte jeg mig selv sige. Kender du det?

Dårlige undskyldninger er en del af vores natur. Vi siger en hel masse om alt det gode, vi gerne vil gøre for os selv, men når det kommer til selve handlingen, så bliver det straks sværere, fordi vores krybdyrshjerne fra naturens side er designet til at stoppe os, når noget bliver ubehageligt. 

Udsættelse og gode hensigter uden handling – en del af den menneskelige udfordring

For at skabe ægte forvandling er vi nød til at bruge frontallapperne og sætte handling bag ordene – selvom det virker ubehageligt. Er vi smarte, snyder vi krybdyrshjernen ved at nedbryde processen og gøre den mere overkommelig. Det er faktisk en vigtig og til tider meget overset faktor til succes (Vi er vel et par stykker eller tre, der lider af utålmodighed).

Mød Ella og Torben – de gjorde det – de satte handling bag ordene og fik succes

torben og ella

 

Da jeg besøgte Ella og Torben for to år siden, var det efter et par år med Torbens kræftsygdom og en højre arm med varig nedsat funktion. Farven i Ella og Torbens kinder var grå og deres øjne var trætte. Alligevel brændte der et håb bag deres hjertevarme smil. Begge længtes de efter at komme tilbage til et liv uden frygt for sygdom. Tilbage til et liv med drømme for fremtiden, med mere energi og overskud til nye oplevelser. Min opgave var at være den optimistiske coach og tovholder, som langsomt hjalp dem med at vende tilbage til det gode hverdagsliv.  

Med udgangspunkt i min viden om sund mad, tanker og adfærdsmønstre voksede en utrolig vilje til at handle frem hos Ella og Torben. Ikke én eneste gang er jeg kommet hos Ella og Torben uden de har arbejdet med det fokus, vi har aftalt fra gang til gang. Og dét er, hvis du spørger mig, den største brik i deres udvikling og succes. Hver eneste gang har de arbejdet med deres fokus, som har handlet om alt fra at deles mere om det huslige, spise mere grønt og vegetarisk, forfølge deres drømme og udgive lille bog med billeder fra deres fantastiske skov. De har set deres frygt i øjnene og har taget på højskole, selvom de var bange for om deres energi og overskud rakte til det. Og senest har de sat deres hus til salg og solgt det for at tage imod et flot tilbud om at bo tæt på deres søn.

Ella og Torben er de sejeste og mest elskelige mennesker, jeg længe har mødt. De har begge gennemgået en kæmpe rejse, som de kan være så stolte af.

Stå ved din egen succes

Stolthed er noget af det, vi har talt rigtig meget om i de to år, jeg har coachet Ella og Torben. Sidst jeg besøgte dem og huset var solgt, sagde Ella. ”Det her er næsten for godt til at være sandt”. Jeg blev nød til at korrigere Ellas tankegang, for det her skulle de ikke have lov til at slå hen som ”held”. Mange af os bærer rundt på en selvopfattelse, hvor vi slet ikke ser og anerkender den kæmpe indsats, vi har lagt i projektet. Uanset hvor hårdt vi knokler, tror vi ikke det har noget med os selv at gøre. Det er løgn. Det passer ikke. Det er noget, vi har lært gennem vores opvækst, fordi vi ikke må prale eller tro, vi var noget. Det er en løgn, som spænder ben for vores stolthed, selvværd og balance. Og den løgn skal aflives for at vi kan blive stolte. Ellers lever vi videre med en indre uro og frygt for, at det hele snart vender og bliver tager fra os.

Selvfølgelig kan held og timing have indflydelse på vores liv, men det må ikke overskygge den indsats og det arbejde, som vi selv har gjort.

Alt det gode sker, fordi vi får det til at ske. Livet belønner handling.

Næste gang du hører dig selv sige, at du ikke har tid til at lave sund mad eller tage dig en pause, så tænk på Ella og Torben. Tænk på den udvikling og succes, de har gennemgået ved at sætte tempoet ned og tage et skridt af gangen. 

Drop de gode hensigter. Tag action. Tag et skridt af gangen og få succes – det fortjener du.

Tilbage

2 kommentarer


 1. jul 15, 2017
  3:52 pm

  Trine

  Uhh..det kender jeg alt for godt! Er styret af angst for det ukendte og magelighed…..


  • jul 23, 2017
   10:46 am

   sundforsjov

   Kære Trine
   Det er i alle til en vis grad. Det er en del af det at have en urhjerne 😉
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *