EmediateAd
Sund for Sjov

Kæmper du med en sød tand, selvom du lige har spist?

Forleden morgen, mens jeg sad på skolens parkeringsplads
Fuldt optaget af at skrive aftaler ind i min kalender
Bankede det på min bilrude

Det var en af mine travle mødre
Som lige havde brug for at stille mig et spørgsmål

Jeg er sikker på at du kan svare på det her 
Hvorfor får jeg lyst til kaffe og kage lige efter, jeg har spist? 
Hvis jeg mærker efter, så er jeg jo mæt…

I den kolde morgenbrise indleder vi en detektiv-opgave sammen.
Mig: Får du nok af det sunde fedt i dine måltider?
Moren: Ja, i går til frokost havde jeg både avokado, torsk og ægte mayonnaise
Mig: Okay, hvad spiste du til morgenmad?
Moren: Åhhh (griner), det kan jeg ikke huske
Moren: Jo, det var vist en banan Â
Moren: Jeg tror også, jeg spiste en skive rugbrød med ost til formiddag

Mig: Der har vi svaret
Mig: Dit blodsukker ikke været stabilt fra morgenstunden

Kæmper du også med en søde tand, selvom du lige har spist? 

Hvis du vil holde dit blodsukker stabilt – hele dagen
Er det ikke ligegyldigt, hvad du spiser til morgenmad

Lad mig fortælle dig om et studie, som jeg plejer at gennemgå
Når jeg er ude og undervise eller holde foredrag

Privat foto

En forsker ved navn Dr. David studerede over 12 uger
3 grupper af overvægtige børn

Hver morgen fik de 3 grupper af børn et forskelligt morgenmåltid
Måltiderne var forskellige, men de indeholdte lige mange kalorier

Gruppe 1. fik pulverhavregrød
Gruppe 2. fik havregrød af grovvalsede havregryn
Gruppe 3 fik grøntsagsomelet og frugt

I alle 3 grupper blev børnenes blodsukkerværdier målt
Både før de spiste og hver halve time over de næste fem timer

Til frokost fik grupperne det samme at spise, som de fik til morgenmad
Det vil sige, at de børn som fik pulverhavregrød
Fik pulverhavregrød igen til frokost osv.

Nu kommer pointen 

Efter frokost fik børnene at vide
At de måtte spise, hvad de ville, når de blev sultne

Resultatet var overraskede!
Gruppe 1 spiste 81 % mere end børnene fra gruppe 3 (som fik grøntsagsomelet)

Gruppe 1 var ikke bare mere sultne
Deres blodsukkerværdier så også helt anderledes ud

Børnene fra gruppe 1 havde et højere niveauer af sukker i deres blod
De havde mere insulin (lagringshormon)
Og mere adrenalin (stresshormon) i kroppen

Selvom de havde fået samme antal kalorier 

Gruppe 2 spiste 51% mere om eftermiddagen
Sammenlignet med gruppe 3

Det er ikke “bare” kalorier
Men typen kalorier, som er afgørende 

Heldigvis handler det ikke “bare” om at undgå havregrød
Det handler mest af alt om, hvordan du sammensætter dine måltider

Et godt, nærende og blodsukkerstabiliserende måltid
Består altid af protein, sundt fedt og grønt til alle måltider

Elsker du havregrød til morgenmad
Så prøv at tilføre grøden protein og grønt

MÆTTENDE MORGENGRØD 

www.sundforsjov.dk

Grød
1 håndfuld grovvalsede havregryn (ca. 30 g)
1 tsk. chiafrø og 1 tsk. hørfrø samt en lille fintrevet gulerod
2 dl vand og 1 æg M/L  tsk. hørfrø og en lille fintrevet gulerod

Forslag til topping

Kanel, kakaonips, kokosolie og sukrin gold

Det er en grød som både giver varme og mæthed i den kolde tid.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *