Fremragende frokost vafler
Hvem elsker ikke vafler? Hvem elsker ikke vafler til frokost – i hvert fald ikke mig!
Jeg er vild med vafler og ud fra de sociale medier at dømme, så er jeg vist ikke den eneste. Derfor skal du have min opskrift på mættende og velsmagende grøntsagsvafler, så du kan få fremragende frokost.
Ingredienser til 4 vafler:
- 3 æg
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 lille løg
- 2 spsk. sesammel fra funktionel mad
- 1 spsk. fiberhusk
- Hvidløgspulver
- Havsalt
Sådan:
Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Skræl løget og hak det fint (evt. i minihakkeren).
Pisk æg sammen med de revne gulerødder, løg, sesammel, fiberhusk, hvidløgspulver og havsalt. Lad dejen hvile i 5 minutter, mens vaffeljernet varmer op.
Kom lidt smør eller kokosolie på vaffeljernet, så vaflerne ikke hænger fast. Bag vaflerne til de et let gyldne, lad dem køle af og anret med pynt.
Pynt:
- Ægte mayonnaise
- Feldsalat
- Tomat i skiver
- Agurk i skiver
- Avokado i skiver
- Herbamara urtesalt