EmediateAd
Sund for Sjov

OM CHARLOTTE

Billede1Jeg hedder Charlotte, er 38 år og lur mig, om vi to ikke har noget til fælles? Måske er det elevatorvægten eller den der indre djævel, der tænker på mad fra du står op, til du går i seng? Måske er det trangen til sukker og til at æde løs – især når ingen andre ser det? Frustrationen over at have spist sundt hele ugen og alligevel smide det hele på gulvet med et ædeflip i rosiner, dadler, kogechokolade, is og stakke af pålægschokolade? Trangen til at spise så meget, at du nærmest føler dig bedøvet, når ungerne er lagt i seng? Følelsen af fiasko, som nemt får dig til at smide en håndfuld salte fisk indenbords, når du har snerret lidt for højt af familien? Eller irritationen over at have brugt så mange penge og oceaner af tid på at komme de overflødige kilo til livs og stadig ikke have ”knækket koden”?

Sådan har jeg haft det i mange år, faktisk det meste af mit liv. For 9 år siden slap jeg ud af “fængslet”, og lever i dag i overensstemmelse med mig selv og min krop. Jeg lytter til mine tanker, følelser og min krops signaler og spiser det, det bekommer mig bedst fra dag til dag. Nogle dage et det super sundt, andre dage er det baseret på kompromiser, men det vigtigste er, at jeg har fået et naturligt og afslappet forhold til mad. Jeg går ikke længere i panik over, hvad jeg må spise og ikke må spise. Jeg må spise det hele, hvis jeg har lyst, men pointen er, at det har jeg sjældent.

Hvad beskæftiger du dig med til dagligt?

Jeg er selvstændig sundhedscoach og mentor og driver til dagligt egen praksis med udgangspunkt i Sund for Sjov metoden. Og så giver jeg med jævne mellemrum tips til lytterne på Radio Sydhavsøerne.

Du kan læse mere om min praksis på www.charlotterasmussen.com.

Hvad ved du egentlig om vægttab?

På en måde er det en visdom, jeg har studeret hele mit liv! Som barn frygtede min mor, at jeg skulle blive tyk, og gjorde alt for at holde mig fra søde sager. Jeg var ikke sådan lige at narre, så jeg fandt en smutvej, og begyndte at spise, når jeg fik fri fra skole. Én smutvej blev til flere, og det blev starten på en ungdom med slankekurer og elevatorvægt.

min-elevatorvaegt

Sådan stod det på i 15 år, indtil jeg selv blev mor og tog en beslutning, som kom til at ændre mit liv på mange måder. 14 dage efter vores yngste datter blev født, sad jeg i sofaen og ammede hende. Vores ældste datter, som dengang var 2 år, kom ind i stuen, og sagde, at hun var sulten. Først bad hun om boller, og da jeg sagde nej, spurgte hun i stedet om at få chips. Netop i det sekund så jeg for mig, hvordan vores piger ville se ud om få år, hvis vi forsatte vores levestil. Vigtigst af alt indså jeg, at jeg havde mulighed for at ændre historien. Og det var lige netop dén erkendelse, som fik mig til at tage en beslutning om, at nu skulle det være slut.

Hvis jeg ville ændre fremtiden, var der kun én ting at gøre. Jeg måtte ændre den person, de spejlede sig i!  På ti måneder tabte jeg 38 kilo, fik en ny levestil, en ny forståelse af mig selv og mine spisemønstre og ikke mindst – et nyt spejlbillede.

Hvad kvalificerer dig til at hjælpe folk med at tabe sig, ændre livsstil og leve et mere autentisk liv?

Det gør min lange og tværfaglige uddannelse og en guldgruppe af erfaringer i bagagen både faglige og personlige.

Hvordan adskiller du dig fra andre i din branche? 

Det gør jeg via min uddannelse og en ydmyg, optimistisk og dybdegående indstilling til tingene. Jeg tror ikke på ”tag-dig-sammen-metoden”. I min verden er der altid en årsag til, at vi handler, som vi gør. Jeg har ”været der selv”, og derfor tror jeg ikke på skyld og skam som motivationsfaktor. I stedet for ”tag-dig-sammen-metoden” vender jeg det hele på hovedet og spørger: ”hvad handler det om?”. ”kunne det tænkes at…”, ”er det noget, du kender fra andre områder i dit liv” osv. Vi skal bagom problemet, hvis vi vil finde den virkelige årsag. Den kommer vi aldrig frem til, hvis vi bare skal bide tænderne sammen og bruge viljestyrken.

Spørger du mine klinter, så siger de, at jeg har en meget menneskelig tilgang til sundhed og vægttab. Jeg har ingen restriktioner. Dem tror jeg ikke på. Du må spise det hele. Spørgsmålet er, om du har lyst, når først du begynder at forstå din krop og dens signaler og dermed også konsekvensen af den mad, du spiser.

Jeg er god til at ”spotte” det virkelige behov, altså den virkelige årsag til, at du spiser ting, du i bund og grund ikke har lyst til. Jeg er god til at guide dig ind i en proces, hvor du opdager, hvilke ubevidste tanker og overbevisninger, som udløser et følelsesmæssigt spiseorgie eller ædeflip. Og så er jeg ikke bleg for at dele ud af min egen historie og indsigter.

Hvad er din drivkraft? Hvad får dig til at stå op hver morgen og gøre lige netop dét, du gør?

Det gør min familie og i særdeleshed mine børn. Min kærlighed til mine børn er en af mine absolutte største drivkræfter i mit liv. Jeg tror, børn lærer af deres omgivelser og af det, de gennemlever. Derfor nytter det ikke noget, at jeg ”bare” fortæller mine børn, hvad de skal gøre og så undlader at gøre det selv.

Hvis jeg vil, at mine børn skal gå efter det bedste i livet, så må jeg også gøre det. Det er vigtigt for mig, at mine børn grundlæggende tror på, at de er værd at elske præcis, som de er. At de har tillid til livet og tør gå efter dét, som er godt for dem – også selvom det ikke ligner det alle andre gør.

På mange kan man sammenligne mine klienter med mine børn, for det er præcis det samme, som driver mig i forhold til at hjælpe dem. Min fornemmeste opgave er, at støtte, guide og inspirere mine klienter til at slippe selvkritikken og tanken om, at de skal lave noget om på sig selv for at blive ”perfekte”. I virkeligheden er vi alle perfekte og værd at elske, præcis som vi er. Vi skal “bare” tillade os selv at turde tro på det.

Hvor bor du henne og sammen med hvem?

Jeg bor på Falster …. langt ude på landet … 2 km fra skov og strand på en gammel nedlagt landbrugsejendom, som trænger til en meget, meget kærlig hånd. Her bor jeg sammen med min mand, vores to fælles piger og nu og da min bonusdatter, som pt. har travlt med at være konkurrencerytter.

For et par år siden havde vi besøg af en ejendomsmægler, som kaldte vores ejendom en usleben diamant. Det beskriver det vist meget godt! Til tider kan jeg næsten ikke se mig ud af al den istandsættelse, som vi står overfor, og alligevel elsker jeg den udsigt og duft af natur, som jeg står op til hver morgen.

Hvad har du tidligere arbejdet med? 

Jeg er født nysgerrig! Jeg har brugt rigtig mange år af mit liv på at studere (og jeg gør det stadig, for jeg kan ikke lade være). Jeg er uddannet cand.mag. i Pædagogik og Psykologi ved Roskilde Universitetscenter, og har efterfølgende læst til Autoriseret Helsevejleder og Livsstilskonsulent. Derudover har jeg – inden jeg slog mig ned som selvstændig – arbejdet i en helse og livsstilsbutik og som PR og Marketingsassistent for et firma, som producerer hudpleje og helsekost.

Har du en hemmelig passion?

Ja da! Jeg er vild med at studere livets “store” mening, og alle de ting, som vi ikke kan se med det blotte øje. Jeg tror, at der er en mening, eller lektie, ved alle de ting, som vi går igennem her i livet. Havde jeg ikke været overvægtig og fået to børn med fødevareintolerance, så havde jeg sikkert aldrig fået så stor en viden om holistisk sundhed og vægttab, som jeg har i dag. Vi skal bare lære at kigge lidt anderledes på livets udfordringer. Jeg læste forleden, at udfordringer og forhindringer ikke opstår for at gøre livet svært for os eller straffe os. De opstår derimod fordi, det er tid til at give slip og bevæge os videre i en ny retning – det er da en smuk tanke!

Hvordan kan man komme i kontakt med dig?

Udover at skrive et indlæg her på bloggen er du altid velkommen til at sende mig en mail på kontakt@charlotterasmussen.com

2 kommentarer


 1. okt 7, 2013
  10:00 pm

  Christian

  Kære Charlotte,
  Tillykke med din blog – her er rigtig meget godt indhold!
  Kunne du tænke dig at skrive et gæsteindslag på Maskara.dk? Vi vil naturligvis linke til din blog.

  Venligst,
  Christian | i http://www.maskara.dk


  • okt 8, 2013
   8:57 am

   sundforsjov

   Kære Christian
   Tusind tak – jeg er frisk 🙂 Det lyder som en spændende mulighed. Send mig gerne en mail på sundforsjov@gmail.com
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *